TEKNİK BİLGİLER

Ptfe Hortum Teknik Bilgi

POLİTETRAFLUORETİLEN - PTFE 1983 yılında geliştirilen PTFE, Dupont şirketine ait TEFLON markasıyla tanındı. Su ve birçok gıda maddesi gibi su içeren maddeler PTFE’yi ıslatamadığından, PTFE yüzeylere yapışmazlar. Bu özelliği sayesinde PTFE tava ve diğer mutfak araçlarında yapışmaz yüzey olarak kullanılmaktadır. Son derece tepkisiz bir maddedir ve bu özelliğiyle reaktif ve korozif kimyasal maddelerin tutulduğu kap ve hortumlarda kullanılır. Yağlayıcı madde olarak kullanıldığında PTFE makinelerin sürtünme, aşınma ve enerji sarfiyatınızı azaltır. PTFE’nin belli başllı özellikleri şunlardır:

• Yüksek sıcaklıklara karşı yüksek mukavemet (+260°C)
• Düşük sürtünme katsayısı
• Gıda maddeleriyle temasa uygun
• Mükemmel kimyasal madde vehidroliz mukavemeti

PTFE (Politetraflüoroetilen)
Karbon-flor bağının mukavemeti ve yüksek atom ağırlığı PTFE’ye bir dizi olağanüstü özellikler kazandırır. Yüksek sıcaklıklara dayanıklılık: PTFE ürünleri fiziksel özelliklerini kaybetmeden 260°C (500°F)’ye kadar yüksek sıcak uygulamalarında ve -70°C (-95°F)’ye kadar düflük sıcaklıklardaki uygulamalarda sürekli olarak çalışır.  Korozyon ve kimyasallara karşı mükemmel direnç. Kayganlık ve yapışmayı önleyici özelliği. Üstün elektriksel özellikler. Geniş bir frekans aralığı üzerinde, PTFE, yüksek dielektrik kuvvetine, düşük kayıp faktörü ve çok yüksek yüzey direnci özelliklerine sahiptir. PTFE, özel tekniklerle, anti-statik olarak kullanılmak üzere elektrik iletken olarak üretilebilir. İyi mekanik özellikler: Düşük ve yüksek sıcaklıklarda mükemmel mukavemet; zorlanma ve darbelere karşı iyi direnç gösterir. Eskime, nem ve UV ışınlarına karşı toplam direnç. Gıda sektöründe kullanım için toksik değildir ve kalitelidir.

Uygulama alanları:
Kimya
Yüksek sıcaklıklardaki uygulamalar
Yiyecek ve içecek
Tıbbi Cihazlar
Laboratuvar
Aletler
Elektrik Yalıtımı
Boya
İlaç
Otomotiv
Motorsiklet

FEP (Florlu Etilen Propilen)
FEP, florlu plastik olarak ifllenebilen bir eriyiktir. Özelliklerinde PTFE’ye benzerlik gösterir fakat bazı belirgin farklılıklar da gösterir. Sürtünme katsayısı biraz daha yüksektir. Düşük sürekli çalışma sıcaklıkları: 205°C (400°F)’ye kadar ve -60°C (-75°F)’ye kadar. Yüksek berraklık ve mükemmel UV dayanımı.
Düşük gaz ve buhar geçirgenliği

Uygulama alanları:
UV Uygulamaları
Kimya
Yiyecek ve içecek
Tıbbi Cihazlar
Laboratuvar
İlaç
Aletler
Gaz Örnekleme
Akış İzleme

PFA (PerfloroAlkoksi)
PFA, tümüyle florlanmış ve yüksek saflıkta yüksek kaliteli florlu plastik olarak işlenebilen bir eriyiktir. PFA, PTFE ve FEP tarafından sunulan özelliklerin en iyi kombinasyonudur. Yüksek sürekli çalışma sıcaklığı: 260°C (500°F) ve -70°C (-95°F)’ye kadar. Düşük sürtünme katsayısı ve yapışmayı önleyici özelliği. Korozyon ve kimyasallara karşı mükemmel direnç. Yüksek berraklık ve mükemmel UV dayanımı. Daha uzun esneklik ömrü. Düşük gaz ve buhar geçirgenliği.

Uygulama alanları:
UV Uygulamaları
Kimya
Yiyecek ve içecek
Tıbbi Cihazlar
Laboratuvar
İlaç
Aletler
Gaz ve Hava Örnekleme
Akış İzleme
Yarı İletken Islak Tezgahlar

  • PNÖMATİK HORTUMDA ÖNCÜ KURULUŞ

  • E-BÜLTEN
  • HABER VE DUYURULAR İÇİN KAYDOLUN